Cunoaste-te pe tine insuti - Programare Neuro-Lingvistica

CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI

KUNG FU PANDA LECTII PENTRU VIATA
April 26, 2020
CUM SI LA CE TE AJUTA NLP-UL?
April 26, 2020

CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI

Cat de bine ai putea spune ca te cunosti?
Cine esti sau crezi ca poti deveni?
Iti cunosti programele sau chiar strategiile tale interne? Sau iti traiesti viata pe pilot automat?
Ti se intampla viata sau tu iti faci viata?
Am auzit multe persoane care sunt surpinse de anumite acte proprii ca si cum nu ar fi ele.

Una dintre cele mai intalnite remarci pe care le aud de la participanti dupa ce incep cursurile de NLP este accea ca “Acum ma inteleg si ma cunosc pe mine mult mai bine – astfel ca, pot sa respect modelul meu asupra lumii”.
In NLP, exista o presupozitie – respecta modelul celeilalte persoane asupra lumii. Dar, prima oara si lucrul cel mai important este sa intelegi si sa iti respecti propriul model asupra lumii.

Sunt surprinse de tot ceea ce li se intampla lor si dau vina pe destin.
Tindem sa subestimam importanta de a ne cunoaste pe noi insine. Multi dintre noi merg prin viata reactionand pasiv la evenimente in loc sa actioneze cu responsabilitate fata de ceea ce li se intampla. Ei se afla la efect si lasa viata sa li se intample in loc sa se pozitioneze la cauza si sa decida cu resposabilitate fata ceea ce isi doresc in viata. Uita cine sunt, ce pot deveni si lasa ca altii sa decida pentru ei.

Modelul tau asupra lumii este format din amintiri, emotii, atitudini, concepte, imaginatie, si meta programe –filtre inconstiente prin care dam sens lumii inconjuratoare. Cu NLP, vei invata nu numai sa descoperi ceea ce este important pentru tine, cum comportamentele tale te ajuta sau te tin in spate– ci vei deveni capabil sa iti dai seama de ce faci ceea ce faci. Vei invata cum sa schimbi ceea ce nu merge pentru tine si sa imbunatatesti.
Din pacate, faptul ca nu te cunosti poate duce la confuzie si pierdere de timp valoros pentru viata ta. Faptul ca nu te cunosti, nu stii ceea iti doresti si atunci iei decizii inadecvate. Devii cel mai mare dusman si te comporti ca atare cu tine insuti.
Dupa ce vei incepe sa descoperi ceea ce te motiveaza, cum sa iei decizii mai bune, ceea ce este mai important pentru tine si cum sa schimbi programele care te tin in spate, ceva magic se intampla. Acest lucru magic este ca TU si numai TU poti nu numai sa te intelegi mai bine ci si sa devii CEL MAI BUN PRIETEN AL TAU.

Cu Drag,

Dorel Butuca,

Enjoy Life