Kung fu panda lectii pentru viata - Programare Neuro-Lingvistica

KUNG FU PANDA LECTII PENTRU VIATA

FLEXIBILITATEA ESTE PUTERE
April 26, 2020
CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI
April 26, 2020

KUNG FU PANDA LECTII PENTRU VIATA

Dupa finalizarea cursului de Master Practitioner, am revazut filmul Kungfu Panda 2. Am descoperit in acest film multe lectii despre viata si dezvoltare personala (cum ar fi Presupozitiile NLP etc.).

Va invit sa vedeti acest film si va prezint cateva dintre lectiile despre viata descoperite:

1. Cand ai pace interioara, poti stapani fluxul si curgerea universului.

Scena: Master Shifu practica anumite miscari si a deviat un strop de ploaie pentru a uda o planta. Si Po Panda face adevaratul imposibil, redirectionand gloantele care veneau de la dusmanii sai.

2. Noi avem un dragon /demon in interiorul nostru. Pacea interioara se intampla atunci cand esti capabil sa stapanesti demonul/dragonul din interiorul tau

Scena: Po a fost paralizat de frica cand a vazut simbolul pe penele lui Shen, un trigger al amintirilor din copilariei in care parintii si intregul sat panda au fost atacati. Cu toate acestea, cand, in cele din urma, si-a confruntat temerile si s-a ridicat deasupra lor, el a obtinut pace interioara.

3. Cine sunt eu? Care este scopul meu? Unde sunt limitele mele?

Scena: Po si-a intrebat pe tatal sau, domnul Ping de mai multe ori: “Cine sunt eu, care este scopul meu? Unde sunt limitele mele?”

Cand i-a pus tatalui sau aceasta intrebare, tatal sau i-a raspuns: Tu esti fiul meu.

Dupa ce a cautat in lume si a continuat sa puna intrebari la sfarsitul calatoriei sale de erou, a venit, inapoi la tatal sau. El i-a spus tatalui sau: “Tata, stiu in sfarsit cine sunt … Sunt fiul tau…”

Prin punerea intrebarilor corecte, a reusit sa gaseasca raspunsurile corecte. Cheia vietii este de a pune intrebarile potrivite, deoarece raspunsurile stau in intrebari.

4. Aveti deja toate resursele de care aveti nevoie in voi.

Scena: Odata ce Po este capabil sa stie cine e si ca el are deja toata puterea, el reuseste sa se stapaneasca pe sine si sa-l invinga pe raul Shen.

Ai deja toate raspunsurile in tine. Raspunsul nu consta in a face un pelerinaj pe un munte indepartat sau a obtine o anumita competenta. Raspunsul este in TINE, chiar acum. Aveti deja toate resursele de care aveti nevoie in lume pentru a actiona eficient. Dar, mai intai, trebuie sa recunoasteti acest fapt si sa va comportati ca atare.

5. Cheia pentru deblocarea resurselor este sa le lasi sa curga.

Scena: In sat, Po a vrut sa-si reprime amintirile, dar ucenicul i-a spus: “Nu le bloca, lasa-le sa curga”. Si el asa a facut … si s-a confruntat cu Adevarul.

Nu blocati amintirile dureroase din trecut. Lasati-le sa curga. Intoarce-te in timp destul de adanc, infrunta-ti temerile, si priviti-le in fata. Iar cand sunteti cu adevarat capabil sa va depasiti dragonii vostri, veti incepe cu adevarat sa va deblocati resursele interioare si sa va traiti destinul.

6. Cine sunt cei cinci furiosi?

Scena: Intreg filmul este despre lucrul in echipa, si cum cei cinci furiosi lucreaza impreuna pentru a scapa lumea de inamici.

Toti dintre noi avem nevoie de sprijin. Din ce persoane este format grupul tau de suport? Cine sunt mentorii si modelele tale in viata? Po o are pe Tigress (vocea Angelinei Jolie), Viper, Mantis, Monkey and Crane. Si el il mai are pe maestrul Shifu, Sensei.

Eu? Ii am pe membrii familiei mele, toate resursele din viata mea, pe mine insumi si pe toti cursantii mei care m-au facut o persoana mai buna. Sunt trainer NLP si sunt extrem de recunoscator pentru tot ceea ce mi-a fost oferit aceasta viata. Multumesc tuturor. Si astept cu dragoste toate bucuriile si provocarile in zilele, lunile si anii ce vor urma.

Dar tu?

Care sunt membrii grupului tau de sprijin?
Care sunt mentorii tai?

Ai vazut deja acest film? Care sunt ideile tale despre acest film? Ce ti-a adus acest film? Trimite-mi mesajul tau pe adresa de mail dorel.butuca@gmail.com